Η κρεμ μπρουλέ είναι μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες κρέμες που την βρίσκουμε συνήθως σε καλά εστιατόρια και ειδικά ζαχαροπλαστεία. Η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη και αξίζει να την φτιάξετε μόνοι σας.
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κλωναράκι βανίλιας 1 βανίλια σε σκόνη
- 100 γραμ. ζάχαρη καστανή
- 6 κρόκους αβγών
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μπεν-μαρί και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Αφού αφρατέψει το μείγμα το μοιράζουμε σε 6 πυρίμαχα μπολάκια.
Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει στη μέση από τα μπολάκια. Ψήνουμε στους 140 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει η κρέμα. Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια με καστανή ζάχαρη και τα καίμε με ειδικό φλόγιστρο ελαφρά με προσοχή για να μην τα κάψουμε.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή: gourmed
Originally posted 2016-03-19 17:50:31.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό