Εύκολη συνταγή για μηλόπιτα αφράτη και μοσχομυριστή. Μήλο και κανέλα – η πιο γλυκιά χειμωνιάτικη γεύση. Απολαύστε τη!
Υλικά
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. βούτυρο
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό