Βαρεθήκατε τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα γλυκά που φτιάχνετε κάθε χρόνο; Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας φτιάχνοντας γεμιστούς κουραμπιέδες!
Κανένα χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν είναι ολοκληρωμένο, χωρίς τους λαχταριστούς κουραμπιέδες.
Αν θέλετε όμως να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, δοκιμάστε μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής. Φτιάξτε μια γέμιση από χουρμάδες και αμύγαδαλα ή βουτήξτε τους στη σοκολάτα!
Υλικά
- 210 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
- 230 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 60 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη γέμιση θα χρειαστείς:
- 30 γρ. αμύγδαλα
- 30 γρ. χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά γαρύφαλο τριμμένο
Εκτέλεση
- Θα ξεκινήσετε κοσκινίζοντας το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε.
- Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανακατέψετε το βούτυρο (καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ζωικό για πιο ωραία γεύση και άρωμα) και τη ζάχαρη. Θα συνεχίσετε το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Όταν γίνει αυτό θα ρίξειτε μέσα την εσάνς βανίλιας και θα ανακατέψετε πάλι το μείγμα.
- Πάρτε το μείγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ρίξτε το σιγά-σιγά μέσα στο βούτυρο. Ομογενοποίηστε καλά. Αν θέλετε μπορείτε για όλη τη διαδικασία του ζυμώματος να χρησιμοποιήσετε ένα multi.
- Μόλις φτιάξετε τη ζύμη, τυλίξτε τη με μία ζελατίνα και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να ξεκουραστεί και να δέσει ακόμα καλύτερα.
- Εντωμεταξύ, ψήστε τα αμύγδαλα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και πολτοποιήστε τα μαζί με τους μυρωδάτους χουρμάδες.
- Πάρτε ένα ταψί και απλώστε πάνω μια λαδόκολλα και προθερμάνετε το φούρνο σου στους 180 βαθμούς.
- Τώρα ήρθε η ώρα να βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο. Για τον κάθε κουραμπιέ θα κάνετε το εξής με τη ζύμη. Πλάστε την σε σχήμα αυγού και κάντε στη μέση μια τρυπούλα. Στην τρυπούλα θα βάλετε τη γέμιση που φτιάξατε πριν από λίγο με τους χουρμάδες και τα αμύγδαλα. Και θα την ασφαλίσετε μέσα στον κουραμπιέ πλάθοντας σε μπαλάκι το ζυμάρι.
- Ψήστε τους γεμιστούς κουραμπιέδες στους 180 για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμοι, βγάλτε τους από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν μπορείτε ή να τους πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή να λιώσετε κουβερτούρα και να τους βουτήξετε μέσα.
Originally posted 2015-12-02 09:28:57.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό