Εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.
Δοκιμάστε την συνταγή και αφήστε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Υλικά:
- 2 φύλλα (1 κουτί) σφολιάτα
- Αλεύρι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. σούπας νερό
- ½ κούπα τριμμένη γραβιέρα
- 1 κούπα τριμμένη φέτα
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- *Σουσάμι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και απλώνουμε λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί.
Ανοίγουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και βουρτσίζουμε την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο ομοιόμορφα με 1/4 φλιτζάνι Γραβιέρα, 1/2 φλυτζάνι φέτα, 1/2 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και σουσάμι.
Με τον πλάστη, πιέζουμε ελαφρά τα τυριά στην σφολιάτα.
Κόβουμε κάθε φύλλο σε λωρίδες.
Διπλώνουμε κάθε λωρίδα στη μέση ώστε να κλείσει μέσα της τη γέμιση και τη στρίβουμε ελαφρά σε όλο το μήκος της.
Τοποθετούμε στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου .
Originally posted 2017-04-02 13:35:16.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό