Ένα τιραμισού είναι ένα απίστευτα νόστιμο γλυκό που μπορεί να είναι εύκολο ή δύσκολο να το φτιάξεις, ανάλογα πώς θες τη συνταγή σου. Εάν βιάζεσαι όμως και θες ένα γλυκό του… λεπτού, απλά ακολούθησε την παρακάτω συνταγή!
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (βανίλια ή σοκολάτα)
- 1 κούπα καφές (φίλτρου ή στιγμιαίος)
- 6-10 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
- 2 κουτιά κρέμα γάλακτος 30-35% (σύνολο 400-500 ml)
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (συνολικά 500 γρ.)
- 1 συσκευασία τυρί mascarpone (ή 250 γρ. ακόμα τυρί κρέμα)
- 1 κουτάλι του γλυκού βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλίνη
- Προαιρετικά: μερικά κουτάλια κακάο γλυκό ή άγλυκο
Εκτέλεση:
- Πρόσθεσε τα 6-10 κουτάλια της σούπας ζάχαρη στον καφέ και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν. Βούτα 1-1 τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ σου και στρώσε τα σε ένα βαθύ πιάτο, ένα ποτήρι (σπασμένα), ή ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Με ένα μίξερ με βάση ή χειρός χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τυρί κρέμα και mascarpone μαζί με τη βανίλια ή τη βανιλίνη).
- Μόλις αναμειχθούν καλά, πρόσθεσε απαλά τη σαντιγί.
- Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, άπλωσε ένα πλούσιο στρώμα πάνω από τα μπισκότα σου.
- Πρόσθεσε επιπλέον σιροπιασμένα μπισκότα πάνω από την κρέμα και περισσότερη κρέμα μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά σου.
- Μόλις τελειώσεις το τιραμισού σου, μπορείς να ρίξεις από πάνω λίγο κακάο για διακόσμηση!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό