Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ντομάτα
- 2 αυγά
- Λίγο δυόσμο
- Λίγο μαϊντανό
- 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
- 200 γραμμάρια φέτα
- Μισή κούπα φρυγανιά
- Μισή κούπα μπορεί και λίγο παραπάνω αλεύρι
- Αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.
Τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.
Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ΄΄ το κρεμμύδι τριμμένο μία ντομάτα σφιγμένη να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το τυρί λίγο αλάτι το αλεύρι με τη φρυγανιά.
Τα πλάθουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
Λαδώνουμε τα δάχτυλα παίρνουμε ένα κομμάτι μείγμα το φτιάχνουμε κεφτεδάκια και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Ψήνω στους 220 βαθμούς για μισή ωρίτσα!!!!
Marina Hatzidaki
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό