ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
- 1 νεροπότηρο γάλα
- 1 νεροπότηρο αλεύρι
- 8 κουταλιές της σούπας βιτάμ
- 4 αυγά
- λίγο αλάτι
Βράζουμε το βιτάμ,γάλα,αλάτι
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις μαζευτεί γύρω γύρω η ζύμη απο την κουτάλα την κατεβάζουμε
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να γίνει μια απαλή χύμα
Μεταφέρουμε σε κορνε,και τοποθετούμε μπαστουνακια σε λαδοκολα τα οποία τα ψήνουμε στους 230 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτα
Χαμηλωνουμε στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε αλλά 15 λεπτα
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά
ΚΡΕΜΑ:
- 2 νεροπότηρο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βιταμ
- 2 κρόκους αυγών
- 1 βανίλια
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε
Προσθέτουμε,βιταμ,κρόκους,βανίλια
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά
ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλερ,και τοποθετούμε μπολικη κρέμα η με κορνε,η με κουτάλι,η με σακούλα
Βάζουμε πανω γλασσο και εαν θέλουμε ινδοκαρυδο για διακόσμηση
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό