Υλικά ζύμης εκλέρ
- 4 κουταλιές.σούπας βούτυρο
- 1 φλυντζανι τσαγιού νερό
- λίγο αλάτι
- 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
- 1 φλυντζανι αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση ζύμης εκλέρ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο το αλάτι το νερό και το βράζουμε 2 λεπτά!
Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 2 λεπτά!
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι!
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα!
Το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε να σταθεί 3 λεπτά!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά με την ζύμη!
Βάζουμε στο κορνέ τη ζύμη και την τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφουμε με κρόκο και τα αφήνουμε 20 λεπτά να σταθούν!
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Στην συνέχεια δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε αλλά 45 λεπτα στο φούρνο με λίγο ανοιχτή την πόρτα (βάζουμε μια πετσέτα)
Υλικά για την κρέμε
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας βιτάμ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, διαλύουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι σε ένα φλυντζάνι τσαγιού που βγάλαμε από το ένα κιλό, το ρίχνουμε μέσα στο γάλα και μόλις πήξει το κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη βανίλια, το βιτάμ και τους 2κρόκους!
Υλικά για το γλάσο
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 1
- 00 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουτάλια σούπας βιτάμ!!
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε βάλει την σοκολάτα
Διαλύουμε και ρίχνουμε το βιτάμ!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΣΗ ΕΚΛΕΡ!
Παίρνουμε το ΕΚΛΕΡ το κόβουμε στην μέση και γεμίζουμε με κρέμα βουτάμε.
Καλύπτουμε την πάνω μεριά με το γλάσο .
Originally posted 2017-09-26 10:55:13.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό