Υλικά
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 700 γρ
Νερό 800 ml
Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του
Για την κρέμα
Ζάχαρη 400 γρ
Γάλα 1 λίτρο
Νερό 270 ml
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 12 κουταλιές σούπας
Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 4 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Για την βάση
Καταϊφι 400 γρ
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
Για την σαντιγί
Κρέμα γάλακτος 330 ml
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλάκια γλυκού
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Βράζουμε για 20 λεπτά το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Για την βάση
Ξεφτίζουμε το καταΐφι, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το καταΐφι να υγρανθεί καλά. Το στρώνουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα ,το νερό,την ζάχαρη να ζεσταθεί και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται (να είναι ελαφρώς χλιαρό ακόμη) προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και τέλος βάζουμε το βούτυρο και την βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με το μίξερ χειρός χτυπάμε όπως είναι την κρέμα μέσα στην κατσαρόλα για 2 – 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει .
Πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένα φιστίκι Αιγίνηε ή ψιλοτριμμένο αμύγδαλο
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο καταΐφι.
Για την σαντιγί
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με ,καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης και το βάζουμε στο ψυγείο. Για να δέσει καλά το γλυκό μας θέλει να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.
Σερβίρεται κρύο ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε και με συνοδεία παγωτού
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπορούμε να προσθέσουμε στην πρώτη στρώση πάνω από το σιροπιασμένο κανταίφι και λίγες διάσπαρτες ξανθές σταφίδες προαιρετικά .
syntages
Tags: σκόνη, φωτιά