Έλεγχο στα σύνορα με την Ελβετία θέλει η Γερμανία

Την εισαγωγή ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας με την Ελβετία σκοπεύει να προωθήσει ο Χορστ Ζεεχόφερ, μετά το περιστατικό με τον Αμπτέ Αράγια, κάτοικο Ζυρίχης, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο ενός 8χρονου αγοριού, το οποίο έσπρωξε στις γραμμές του τρένου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης.

Όταν πέρασε στη Γερμανία, ο Αράγια αναζητείτο ήδη από τις ελβετικές Αρχές, για επίθεση σε βάρος δύο γυναικών.

«Θα κάνω τα πάντα προκειμένου να πετύχω «έξυπνα» σύνορα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών στο περιοδικό «Der Spiegel», που θα κυκλοφορήσει αύριο και επισημαίνει ότι μόνο το 2018 καταγράφηκαν συνολικά 43.000 παράνομες είσοδοι στην Γερμανία. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με μέσα εκτεταμένης έρευνας και περιστασιακών, χρονικά περιορισμένων, ελέγχων και άμεσα, στα σύνορα -και σε αυτά με την Ελβετία», συμπλήρωσε σχετικά.

Ο συλληφθείς, εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για μια δολοφονία και δύο απόπειρες δολοφονίας, επιχείρησε να σπρώξει και μια ηλικιωμένη γυναίκα, είχε φύγει από την Ερυθραία το 2006 και έκτοτε ζούσε στην Ελβετία, και ήταν κάτοχος νόμιμης άδειας παραμονής και βίζας, η οποία επέτρεπε την είσοδό του στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές τον αναζητούσαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

Όπως κατέθεσε ο Αράγια, είχε φθάσει στη Γερμανία λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό στην Φρανκφούρτη, με τρένο από την Βασιλεία.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Χορστ Ζεεχόφερ δεν έχει ακόμη συζητήσει τα σχέδιά του με την Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν θα προκληθεί εσωτερική αναταραχή στην κυβέρνηση, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν, λόγω της προσφυγικής κρίσης.

«Ξέρω ότι η καγκελάριος είναι απολύτως σύμφωνη μαζί μου σε ό,τι αφορά αυτά τα θέματα ασφάλειας», τονίζει και αναφέρεται στα σχέδια του υπουργείου του για ενίσχυση των προληπτικών μέτρων ασφαλείας σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενδεχομένως εγκαθιστώντας ειδικές μπάρες, στις αποβάθρες. Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν ειδικές συνεδριάσεις με τον υπουργό Μεταφορών, Αντρέας Σόιερ, τους επικεφαλής των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και εμπειρογνώμονες, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο. Το κόστος, εκτιμά, θα ανέλθει πιθανότατα σε δισεκατομμύρια ευρώ.

«Με τα χρόνια, δεν πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το κόστος σε εκατομμύρια», είπε χαρακτηριστικά  ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: