Ελιόψωμο με φέτα


Υλικά

  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη


  • 300 γρ. νερό
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες

 Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε για ένα λεπτό.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, απλώνουμε τριμμένη φέτα και ελιές ψιλοκομμένες σε όλη την επιφάνεια.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση.
  • Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσουν.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: