Υλικά
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. φέτα
- 100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε για ένα λεπτό.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, απλώνουμε τριμμένη φέτα και ελιές ψιλοκομμένες σε όλη την επιφάνεια.
- Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση.
- Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσουν.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό