Με τις καυστικές ατάκες και τις συχνά ακραίες απόψεις της η
Ταντάρος κέρδισε αμέσως την συμπάθεια του συντηρητικού κοινού των ΗΠΑ, της λεγόμενης «βαθιάς Αμερικής». Φτάνοντας το κασέ τις στο ένα εκατ. δολάρια τον χρόνο και κερδίζοντας όλο και περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, η Άντρια, όπως τη φωνάζουν φίλοι και συνάδελφοι, έμοιαζε ασταμάτητη. Μένοντας σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν, η νεαρή δημοσιογράφος πέρναγε τον ελεύθερο χρόνο της κανοντας γιόγκα, αλλά και απολαμβάνοντας βόλτες με τον σκύλο και τον σύντροφό της, ο οποίος είναι διάσημος τραγουδιστής ροκ συγκροτήματος.
Κατά τη διάρκεια ενός ειδυλλιακού απογεύματος όπου χαλάρωνε στον καναπέ του σπιτιού της αναμένοντας με ανυπομονησία την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου, αναλογίστηκε όλα αυτά που είχε κατακτήσει σε τόσο νεαρή ηλικία. Η εκπομπή της έσκιζε σε νούμερα και ο εκδότης της εμφανιζόταν σίγουρος για την εμπορική επιτυχία του αυτοβιογραφικού βιβλίου, που ουσιαστικά αποτελούσε τον αντίλογο στις φεμινίστριες και στον φεμινισμό. Η θέση που εξέφραζε σε αυτό είναι ότι από τότε που οι γυναίκες διεκδίκησαν και απέκτησαν δικαιώματα είναι πιο δυστυχισμένες από πριν. Το σύννεφο ευτυχίας διέλυσε το μήνυμα που έλαβε από τη διευθύνουσα σύμβουλο του καναλιού Νταϊάν Μπράντ, η οποία την ενημέρωνε ότι δεν είναι πια ευπρόσδεκτη, ότι ακυρώνεται η εκπομπή της, αλλά να μην ανησυχεί γιατί θα συνεχίσει να πληρώνεται κανονικά! Όταν ζήτησε εξηγήσεις, το νομικό τμήμα του καναλιού είπε ότι παραβίασε τους όρους του συμβολαίου της, οργανώνοντας την προώθηση του βιβλίου της χωρίς να ενημερώσει το τηλεοπτικό δίκτυο.
Έναν χρόνο νωρίτερα και ενώ ανέβαινε με ταχύ ρυθμό τα σκαλιά του FΟΧ, είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον συνάδελφο της και πρωταγωνιστή του νυχτερινού δελτίου για σeξουαλική παρενόχληση. Επιπλέον, δύο μήνες προτού λάβει το γράμμα απόλυσης της είχε εμπλέξει και άλλους συνάδελφους της στις καταγγελίες της. Μέσα στο μιντιακό χάος της Νέας Υόρκης, η ιστορία της σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο κaυτά στόρι. Η δημοσιογράφος αντέδρασε στην απόλυση της αποσπώντας ως αποζημίωση το ιλιγγιώδες ποσό των50 εκατ. δολαρίων. Στη δικογραφία καταγγέλλει δεκάδες μεγαλοστελέχη του καναλιού παρομοιάζοντάς το με την περίφημη βίλα του «Playboy» και αυτούς ως «εκφοβιστικές τσατσάδες». Είναι η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφοι εξαπολύει τόσο δριμεία επίθεση στο ίδιο του το Μέσο, βγάζοντας όλα τα άπλυτα του στη φόρα.
«Ενώ υποτίθεται ότι το κανάλι προωθεί παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αίρεση που λειτουργεί με σeξ, εκφοβισμό και μισογυνισμό», γράφει στη δικογραφία. Εκεί περιγράφονται ονομαστικά και άλλες νεαρές δημοσιογράφοι που είχαν κάνει στο παρελθόν παρόμοιες καταγγελίες οι οποίες όμως δεν έφτασαν ποτέ στις δικαστικές αίθουσες. Αρκετές από αυτές μόλιστα είχαν ενδώσει και είχαν δεχτεί στελέχη του δικτύου να βιντεοσκοπήσουν τις προσωπικές στιγμές μαζί τους μόνο και μόνο για να τις εκβιάσουν και να τις εμποδίσουν να προβούν σε δημόσιες κατανγελίες.
Η Ταντάρος υποστηρίζει ότι δεν ενέδωσε ποτέ, αλλά δεν σταμάτησε να αντιμετωπίζει μία καθημερινή κόλαση στο εργασιακό της περιβάλλον. Εντύπωση της έκανε η μηνιαία ιεροτελεστία του καναλιού, όπου για τις γυναίκες παρουσιάστριες οι στυλίστριες έφερναν επώνυμα φορέματα, τα οποία εκείνες μπορούσαν να δανειστούν για τις εμφανίσείς τους. Χωρίς να τους παρέχεται ειδικός χώρος, οι γυναίκες έπρεπε να μείνουν με τα εσώρουχα σε ένα δωμάτιο με γυάλινες πόρτες για παραπάνω από μία ώρα τελείως εκτεθειμένες στα μάτια των ανδρών συναδέλφων τους, οι οποίοι σχολίαζαν επιδεικτικά τα σώματα και τα εσώρουχα τους.
Η ίδια έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της ότι δεν θα τα είχε καταφέρει αν δεν είχε προηγηθεί ο θάνατος του πατέρα της το 2009. «Ήταν μετανάστης από την Ελλάδα που εργαζόταν καθημερινά από τις έξι το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Όταν πέθανε δεν έκατσα σπίτι να κλάψω, αλλά έκανα αυτό που θα ήθελε εκείνος δούλευα 20 ώρες την ημέρα. Δεν άργησαν να με προσέξουν» αναφέρει το Πρώτο Θέμα.
seleo.gr-Diethni