Ένα γαστρονομικό ταξίδι από το National Geographic Channel
Υπό την καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου chef, γνωστού για το πάθος του με τη μαγειρική, Χριστόφορου Πέσκια, έγινε η έναρξη του live cooking session με τη συμμετοχή 6 διάσημων food bloggers. Συγκεκριμένα, η ιστορική αναδρομή στο φαγητό, κάλυψε 6 θεματικές ενότητες, όσα και τα επεισόδια της εκπομπής EAT: The Story of Food. Η Μαριλίτα Χατζηβασιλείου από το blog Gourmelita ανέλαβε την ενότητα κρέας, η Ελεάννα Γιαννοπούλου από το Foodaki blog την κατηγορία food revolutionaries, η Γωγώ Παπαδιονυσίου από το blog Mamatsita το ψάρι και θαλασσινά, η Madame Ginger κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη την ενότητα ένοχες απολαύσεις, η Εύα Μονοχάρη από το blog Funky Cook τους σπόρους από τη Γη και για επιδόρπιο η Αθηνά Πάνου από το blog με ειδίκευση στα γλυκά, Sugar Buzz, ανέλαβε την ενότητα ζάχαρη και γλυκά. Οι καλεσμένοι του National Geographic είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις δημιουργίες του κ. Πέσκια και της ομάδας του.
Το διαδραστικό χαρακτήρα δοκιμής των φαγητών της εκδήλωσης αλλά και των σχετικών εγκυκλοπαιδικών ερωτήσεων του κοινού, συντόνισε ο παρουσιαστής της βραδιάς Παναγιώτης Χατζηδάκης. Ειδική αναφορά και συζήτηση έγινε κατά την διάρκεια του event, με έναν αληθινό food revolutionary, το Λευτέρη Λαζάρου, chef και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Βαρούλκο. Η βραδιά έκλεισε με μουσική από τον παραγωγό του En Lefko 87.7, Σάκη Τσιτομενέα.
Το National Geographic Channel συνεχίζει να προβάλλει την ιστορία του φαγητού, μέσα από την εκπομπή EAT: The Story of Food κάθε Δευτέρα στις 21:00. Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas.