Ένας Master Sommelier μας εξηγεί: πως πρέπει να παρουσιάζεται το κρασί στο τραπέζι μας;

Η παρουσίαση του κρασιού που παραγγέλνουμε στο εστιατόριο είναι μέρος ενός σόου που κάνουν οι σομελιέ ή έχει πραγματικό νόημα;

Ο master sommelier Brahm Callahan, μας εξηγεί την λογική πίσω από

κάθε κίνηση του σομελιέ, όταν φέρνει το κρασί στο τραπέζι μας.

Αφού έχουμε συζητήσει με τον σομελιέ το κρασί που θέλουμε και έχουμε αποφασίσει να παραγγείλουμε, γίνεται η παρουσίαση της φιάλης. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική, αρχικά από πλευράς ελέγχου. Πρέπει για παράδειγμα, να σιγουρευτούμε ότι το κρασί που παραγγείλαμε και κοστίζει αρκετά παραπάνω από τον μέσο όρο είναι αυτό που θα μας ανοίξουν. Επίσης, γίνονται και λάθη. Ας πούμε ότι έχουμε ξεχάσει τα γυαλιά μας και διαλέξαμε το κρασί που είναι στη λίστα μια θέση πιο πάνω (και δεκάδες ευρώ πιο πάνω) από αυτό που θα θέλαμε… Η συνέχεια της διαδικασίας είναι εξίσου σημαντική και έχει τα εξής στάδια:

1. Παρουσίαση φελλού
Η ιδέα ότι η κατάσταση του φελλού αντιστοιχίζεται με την κατάσταση του περιεχομένου της φιάλης έχει κάποια βάση αλλά δεν είναι κανόνας. Ο πελάτης μπορεί να κάνει ό, τι θέλει με τον φελλό που του φέρνουν. Να τον σπάσει, να τον μυρίσει, να τον κρατήσει για ενθύμιο… Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα 

συνέχεια στο krasiagr.com

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: