Επαγγελματική συνταγή… Γαλακτομπούρεκο!

Γαλακτομπούρεκο, επαγγελματική μυστική συνταγή από ζαχαροπλαστείο. Δεν υπάρχει καλύτερο, δοκιμάστε το και μετά τα λέμε !!!

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

    </div> </li> “>

  • Για το σιρόπι

    700 γρ. ζάχαρη
    400 γρ. νερό
    δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
    φλούδα ενός λεμονιού
    1 κουταλιά χυμός λεμόνι

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.

    Originally posted 2017-10-09 13:00:51.

    Πηγή - idiva.gr

    Tags:
      

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: