Γαλακτομπούρεκο, επαγγελματική μυστική συνταγή από ζαχαροπλαστείο. Δεν υπάρχει καλύτερο, δοκιμάστε το και μετά τα λέμε !!!
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού
Για την κρέμα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
- Για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
φλούδα ενός λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι
</div> </li> “>
Οδηγίες
Originally posted 2017-10-09 13:00:51.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό