Στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο του έρωτα, μπορεί να φανείς καλή και διαβαστερή φοιτήτρια και να πετύχεις το δέκα το καλό με την πρώτη.
Όμως, είτε από τύχη, είτε επειδή σου έλειψε, βρέθηκες φοιτήτρια στη δεύτερης ευκαιρίας. Ποιά είναι τα ναι και τα όχι, τα πρέπει και τα μη ενός δοκιμασμένου δεσμού που αυτή τη φορά θέλεις να ευδοκιμήσει; Γιατί η δεύτερη φορά μπορεί να γίνει καλύτερη από την πρώτη!
Φαντάσου το εξής σκηνικό: καθώς κάνεις το ξεσκαρτάρισμα παλιών ρούχων, αποφασίζεις να δώσεις μερικά στον έρανο της εκκλησίας. Αφού τα έχεις δώσει, γυρίζεις σπίτι και αισθάνεσαι να σου λείπουν όλα εκείνα τα αγαπημένα ρουχαλάκια και τρέχεις να τα πάρεις πίσω.
Αφού τα βρίσκεις και τα παίρνεις πίσω, συνειδητοποιείς τι ήταν εκείνο που σε έσπρωξε να τα δωρίσεις την πρώτη φορά. Εντάξει δεν λέμε ότι ο πρώην σου μοιάζει με ένα παλιό τζιν αλλά καταλαβαίνεις την παρομοίωση.
Η επανασύνδεση με έναν πρώην που ήθελες πολύ μπορεί να σε ανακουφίσει αρχικά, ειδικά αν σου έλειψε και του έλειψες στο μεσοδιάστημα του χωρισμού, και αναρωτιόσασταν γιατί χωρίσατε τελικά.
Όμως, ότι αρχίζει με ρομαντική διάθεση τύπου εμείς έπρεπε να τα ξαναβρούμε, ανήκουμε ο ένας στον άλλο, μπορεί εύκολα να μπάσει νερά αφού τα παλιά προβλήματα που σας χώρισαν είναι ακόμα εκεί, μαζί με άλλα που δημιουργήθηκαν επιπροσθέτως.
Πριν τα ξαναβρεις με τον πρώην σου, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αλλά και κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις να θέλεις να λειτουργήσει η σχέση αυτή.
Γιατί δεν προχωρήσατε στη ζωή σας (κι εσύ κι εκείνος);
Μήπως απλά βαριόσασταν να ξαναμπείτε στον δύσκολο κόσμο του φλερτ; Σε κάποιες περιόδους της ζωής μας δεν έχουμε ούτε τη διάθεση αλλά ούτε την απαιτούμενη ενέργεια για να μπούμε στην διαδικασία των ραντεβού, γι’ αυτό και αναζητούμε κάτι δοκιμασμένο και εύκολο, όπως ένας πρώην μας.
Μήπως τον θέλεις επειδή έμαθες πως βρήκε άλλη;
Ο άντρας που η εμμονή του με το ποδόσφαιρο σe εξόργιζε τόσο που έβαζες τα κλάματα και που δεν μπορούσε ποτέ να μιλήσει για τα αισθήματά του, ξαφνικά μοιάζει με τον Μπραντ Πιτ απλά και μόνο γιατί βρήκε κάποια άλλη. Αν δεν έχεις γνωρίσει κάποιον άλλο στο διάστημα του χωρισμού, η αντίδρασή σου μπορεί να μεταφραστεί ως απλή ζήλεια παρά σαν αληθινή αγάπη για τον πρώην.
Μήπως δεν μπορείς να μείνεις μόνη σου;
Η μετάβαση από την ζευγαρωμένη στην εργένικη ζωή απαιτεί και χρόνο και κάπου εκεί μπορεί να νοσταλγήσεις την παλιά σου σχέση. Μήπως αξίζει να αναρωτηθείς γιατί φοβάσαι να μείνεις μόνη; Το διάστημα που θα περάσεις μόνη είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να πιστέψεις σε εσένα λίγο παραπάνω. Το να γυρίσεις στον πρώην απλά για να λες πως είσαι με κάποιον (και όχι με τον κανένα) δεν είναι λόγος για να μπλέκεσαι σε παλιοιστορίες.
Τι σας ένωσε αρχικά και τελικά γιατί χωρίσατε;
Όταν μια σχέση φτάνει στο τέλος της, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος. Μπορεί μετά από λίγο να θυμάσαι μόνο τις καλές και χαρούμενες στιγμές, αλλά σκέψου: αν όλα ήταν ρόδινα και ροζ γιατί να φτάσετε στο χωρισμό;
Η σωστή τακτική αντιμετώπισης μιας σχέσης δεύτερης ευκαιρίας είναι η εξής: είναι ουτοπικό να νομίζεις πως η δεύτερη φορά θα είναι καλύτερη από την πρώτη. Εσύ θα πρέπει να σκοπεύσεις αυτή η φορά να είναι διαφορετική. Ξέχνα τα λάθη και τα παράπονα της πρώτης φοράς που ήσασταν μαζί και αντιμετώπισε τον σαν έναν νέο σύντροφο που γνωρίζεις τώρα και απλά γνωρίζεις κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά του.
Αν είστε και οι δύο έτοιμοι να συζητήσετε τους λόγους που χωρίσατε, πρέπει να είστε αρκετά ειλικρινείς και να μην αφήσετε κενά και απορίες. Για κάποια ζευγάρια η επανασύνδεση μετά από έναν χωρισμό είναι αυτή που σφράγισε τον μεταξύ τους δεσμό.
Κρατείστε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς: μιλείστε ανοιχτά ο ένας με τον άλλο. Όχι μόνο για το τι πήγε στραβά και χωρίσατε την πρώτη φορά αλλά και για ό,τι σας απασχολεί. Μην αφήνεις τα προβλήματα και το φόβο μήπως χωρίσετε ξανά, να ροκανίσουν τη σχέση σας.
Μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις: δεν έχει σημασία αν είναι η πρώτη, η δεύτερη ή η τρίτη φορά που είστε μαζί. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να προτρέχεις και να έχεις παράλογες απαιτήσεις και υπερβολικές από αυτή τη σχέση.
Αλλάξτε συνήθειες: δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στα ίδια μέρη, τα ίδια εστιατόρια ή τα ίδια ξενοδοχεία που είχατε επισκεφτεί την πρώτη φορά που ήσασταν μαζί. Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες, ταξιδέψτε σε διαφορετικούς προορισμούς και δείξτε εμπράκτως ότι αυτό που ζείτε είναι μια άλλη σχέση και όχι η συνέχεια της άδοξης προηγούμενης.
Μην βιάζεσαι να κάνεις σχέδια για το μέλλον: το πρώτο διάστημα της επανασύνδεσης δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνετε υπερβολικά σχέδια για το μέλλον, να κανονίζετε αρραβώνες. γάμους και πανηγύρια. Δώσε χρόνο στην νέα σχέση να δουλευτεί.
Αν τελικά χωρίσετε ξανά: να θυμάσαι πως αυτά που ζήσατε τα ήθελες και δεν ήταν χρόνια χαμένα. Μόνο μια δοκιμή θα μπορούσε να σε πείσει ότι τελικά δεν ήταν γραφτό να είστε μαζί ξανά. Έτσι κι αλλιώς τη δεύτερη φορά είχατε το χρόνο να κάνετε όσα δεν προλάβατε την πρώτη!
www.womenonly.gr
sxeseis
Tags: σχέση