Ερντογάν: Αιμοβόρος βρικόλακας ο Νετανιάχου – Συμμέτοχες οι ΗΠΑ στη γενοκτονία

«Αιμοβόρο βρικόλακα» χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι εξίσου υπεύθυνες με το Ισραήλ για τη γενοκτονία, όπως είπε, που συντελείται στη Γάζα, ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά της Ευρώπης λέγοντας ότι σκοτώνει τις δικές της αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τη βαρβαρότητα ενός ασθενούς, ενός μανιακού, ενός ψυχοπαθούς, ενός αιμοβόρου βρικόλακα που ονομάζεται Νετανιάχου, και μάλιστα το παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση» είπε εν μέσω επευφημιών ο Τούρκος πρόεδρος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), με το ακροατήριό του στην αίθουσα να φωνάζει συνθήματα, όπως ο Νετανιάχου «να έχει την κατάρα του Θεού» και «δολοφόνε Ισραήλ».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι είναι συνυπεύυθυνες για τη γενοκτονία στη Γάζα και ότι έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα. «Ω αμερικανικό κράτος! Αυτό το αίμα είναι και στα δικά σου χέρια. Είστε εξίσου υπεύθυνοι για αυτή τη γενοκτονία με το Ισραήλ» είπε συγκεκριμένα.

«Ω αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, «γίνατε και εσείς συμμέτοχοι σε αυτή τη γενοκτονία, σε αυτή τη βαρβαρότητα, σε αυτό το βρυκολάκιασμα του Ισραήλ, επειδή παραμείνατε σιωπηλοί. Χτύπησαν νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εσείς σωπάσατε. Πυροβόλησαν μια αυτοκινητοπομπή βοήθειας, σωπάσατε. Πυροβόλησαν δημοσιογράφους, γιατρούς, εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, σωπάσατε. Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι σε κήπους νοσοκομείων, δεν αντιδράσατε. Υποστηρίξατε ανοιχτά το Ισραήλ επικαλούμενοι τη Χαμάς».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «στο εξής κανένας Ευρωπαίος δεν πρέπει να μιλάει για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία έκφρασης και ελευθερία του Τύπου με έπαρση, κουνώντας το δάχτυλο και χρησιμοποιώντας αλαζονική γλώσσα», προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ σκοτώνει την ανθρωπότητα στη Γάζα, ενώ η Ευρώπη σκοτώνει τις δικές της αξίες, καταπατά όλες τις υπαρξιακές της αρχές».

Επικρίνοντας και τη στάση των Ηνωμένων Εθνών έναντι του πολέμου στη Γάζα, ο Ερντογάν είπε: «Αν στον 21ο αιώνα δεν μπορείτε να σταματήσετε μια γενοκτονία που παρακολουθεί ζωντανά όλη η ανθρωπότητα, σε τι χρησιμεύετε»;

Τέλος, στράφηκε και κατά του ισλαμικού κόσμου: «Τι περιμένετε για να πάρετε μια κοινή απόφαση; Τι πρέπει να κάνετε περισσότερο για να αντιδράσετε; Τα σκυλιά τρώνε τα σώματα των νεκρών στους δρόμους της Γάζας. Ισραηλινοί τρομοκράτες μπαίνουν στα σπίτια μουσουλμάνων και μοιράζονται φωτογραφίες από τα υπνοδωμάτιά τους. Παιδιά μουσουλμάνων σφαγιάζονται στα νοσοκομεία. Κόβουν λαιμούς μωρών. Άνθρωποι καίγονται σε σκηνές. Πότε θα τα δείτε αυτά; Πότε θα αντιδράσετε; Πότε ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας θα ακολουθήσει μια αποτελεσματική, αποτρεπτική πολιτική απέναντι σε αυτές τις φρικαλεότητες».

Comments

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: