Μπορεί τον τελευταίο καιρό να έχουν δημοσιευθεί αρκετές έρευνες πως το μέγεθος δεν μετράει και πως ο φυσιολογικός μέσος όρος του ανδρικού μορίου είναι τα 13 εκατοστά, για τους Έλληνες όμως το μέγεθος μετράει και τα 13 εκατοστά δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά. Όπως
φάνηκε από οκταετή έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, σε 3000 άνδρες και γυναίκες, το μέγεθος του πέους παίζει καταλυτικό ρόλο, επηρεάζοντας την εικόνα, τη σeξουαλική πράξη, τον οργασμό και την ικανοποίηση των συντρόφων.
Ποσοστό πάνω από 80% απάντησε πως, ναι, το μέγεθος παίζει ρόλο στη σeξουαλική απόδοση. Ενώ όμως τα 13 εκατοστά αποτελούν το φυσιολογικό μέσο όρο, στο μυαλό ανδρών και γυναικών τα 17 εκατοστά θεωρούνται- λανθασμένα- το κανονικό μέγεθος. Πόσο μας επηρεάζει μια τέτοια αυταπάτη;
Οι συμμετέχοντες απάντησαν ανώνυμα σε ερωτηματολόγιο στο Διαδίκτυο και τα ευρήματα συνδυάστηκαν με τις πραγματικές μετρήσεις, που έγιναν σε άνδρες που επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο.
Η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκε πως τα 17 εκατοστά είναι καλύτερα από τα 13. Ίσως γι’αυτό η αυξητική φαλλού (πάχυνση, επιμήκυνση) να είναι η επέμβαση, που πολλοί άνδρες θα ήθελαν να κάνουν.
Τα στοιχεία της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά του διάρκεια εκδήλωσης για το νέο τμήμα sex coaching, που αρχίζει τη λειτουργία του στο Ανδρολογικό Iνστιτούτο, υπό την sex editor-dating & coach Ειρήνη Χειρδάρη.
Ειρήνη Χειρδάρη
Πρόκειται για μια καινοτομία, που ευελπιστεί να βοηθήσει όσους, επηρεασμένοι από την οικονομική λαίλαπα, ενίοτε ξεχνούν τα ευεργετικά οφέλη του σeξ και δεν μπορούν πάντα να βρουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ερωτικές τους σχέσεις.
Όπως εξήγησε, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Ο συμβολισμός του μεγάλου φαλλού έχει σχέση με τη ρώμη και με τον ανδρισμό, όπως είναι στη γυναίκα ο μεγάλος μαστός, που σχετίζεται με τη γονιμότητα και την θηλυκότητα. Στην ερώτηση αν το μέγεθος επηρεάζει την σeξουαλική απόδοση, η συντριπτική πλειοψηφία απάντησε ναι, σε ποσοστό πάνω από 80%».
Πάντως η διαφορά στα εκατοστά φαίνεται πως εκτοξεύει το άγχος της επίδοσης στο… ρινγκ του έρωτα, αφού, όπως ομολόγησαν οι άνδρες που πήραν μέρος στη μελέτη, ανεξάρτητα από την απόδοσή τους στο σeξ, μέσα τους ένιωθαν τον φόβο της απόρριψης. Οι περισσότεροι δεν είχαν προβλήματα στύσης, παρόλα αυτά, στην προσπάθεια να πάνε με τη νέα τους σχέση είχαν πρόβλημα αυτοπεποίθησης.
Όσο για τους παντρεμένους, αυτοί υποψιάζονταν ότι οι γυναίκες τους τους υποτιμούσαν, επειδή δεν ήταν προικισμένοι.
Εξάλλου τόσο στη μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιστούτου όσο και πρόσφατη διεθνή μετα-ανάλυση οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι είναι μύθος ότι οι κοντοί άνδρες είναι πιο κερδισμένοι σε μήκος, αφού οι ψηλοίείχαν μερικό πλεονέκτημα με στατιστική διαφορά – όχι ισχυρή, αλλά ενδεικτική…
Ενδιαφέρον έχει το ότι ενώ οι γυναίκες είπαν ότι δεν θα απέρριπταν κάποιον άνδρα λόγω μεγέθους, οι περισσότερες θεωρούν ως μέσο, «φυσιολογικό» μέγεθος τα 15-17 εκατοστά, όταν οι περισσότεροι άνδρες «φρενάρουν» στα 13. Πάντως ανέκαθεν το μέγεθος του πέους ήταν αντικείμενο αυτοπεποίθησης ή έλλειψής της και σχεδόν πάντα, για τους λιγότερο… προικισμένους ελλοχεύει ο φόβος της απόρριψης. Εδώ έχουν παίξει τον ρόλο τους και οι ταινίες π ορνό, των οποίων οι πρωταγωνιστές δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στον μέσο όρο…
Σχετικά με το μείζον ζήτημα του αν το μέγεθος παίζει ρόλο στην επίτευξη οργασμού, οι άνδρες απάντησαν όχι – λογικό αν σκεφτούμε τον μέσο όρο μεγέθους -και οι γυναίκες ναι.
«Σε μια πρόσφατη μετα-ανάλυση, με αριθμό 15.000 περιστατικών, διαπιστώθηκε ότι η διαφορά δύο εκατοστών κάτω από τον μέσο όρο (δηλαδή τα 13 εκατοστά) είναι αυτή που επηρεάζει την επιλογή των ανδρών για να προχωρήσουν σε τεχνικές μεγέθυνσης» επισήμανε ο Δρ Κωνσταντινίδης. «Η διαφορά αυτή δημιουργεί στους άνδρες το σύνδρομο δυσμορφοβίας, δηλαδή ένα αίσθημα μειονεξίας, που πολλές φορές ακρωτηριάζει ψυχικά την ανδρική ταυτότητα, κλονίζοντας την αυτοπεποίθηση του άρρενος».
Οι άνδρες με το σύνδρομο του μεγέθους (small penis syndrome) θα μπορούσαν – σύμφωνα με μια ψυχολογικού τύπου θεώρηση – να διερευνηθούν για το σύνδρομο φθόνου του φαλλού. Δηλαδή θέλω αυτό που υποψιάζομαι ότι έχει πάντα κάποιος άλλος, πιο προικισμένος (στην επιστήμη ονομάζεται και σeξουαλική ζήλεια των ανδρών). Στην κοινωνική ζωή ονομάζεται και περιουσιακή ζήλεια (το σπίτι του γείτονα είναι πιο μεγάλο, τα πολλών κυβικών αυτοκίνητα των φίλων κοκ).
seleo.gr-Lifestyle