ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
ΑΣΠΡΑΔΙΑ ,ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Υλικά
- 320 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά
- 600 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 5 ασπράδια αυγών
- βουτυροκρεμα για γέμισμα!
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ αλέθουμε τα αμύγδαλα μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα δύο ασπράδια!
Την μεταφέρουμε σε μπολ και το χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ προσθέτοντας τα υπόλοιπα ασπράδια,
και 2 κουταλιές σούπας αμύγδαλο λικέρ!
Βάζουμε την ζύμη στο κορνέ και τα τοποθετούμε στο ταψί σε λαδόκολλα.
Στα μισά κομμάτια από επάνω βάζουμε ένα αμύγδαλο
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Βουτυρόκρεμα
- 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει!
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε έναν εργολάβο ανάποδα βάζουμε κρέμα και το κλείνουμε με εργολάβο που έχει αμύγδαλο!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό