Έρχεται συνεργασία Honda – Nissan – Mitsubishi- Με ενιαίο μέτωπο οι Ιάπωνες θα αντιμετωπίσουν τους Κινέζους

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο ανταγωνισμός δεν ήταν ποτέ τόσο έντονος, τροφοδοτούμενος από την άνοδο των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν προβάδισμα στην κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων. Προσθέστε τους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων και έχετε την τέλεια καταιγίδα. Για να αντιμετωπίσουν όλα τα εμπόδια που έρχονται, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η πρόσφατα σχηματισθείσα συμμαχία Honda-Nissan θα μπορούσε να υποδεχθεί έναν τρίτο παίκτη: Mitsubishi.

Η Nikkei Asia αναφέρει ότι η Mitsubishi φέρεται να θέλει να συμμετάσχει στην υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ της Honda και της Nissan. Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία που ανακοινώθηκε στα μέσα Μαρτίου, η συνεργασία επικεντρώνεται σε «πλατφόρμες λογισμικού για την αυτοκινητοβιομηχανία, βασικά εξαρτήματα που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συμπληρωματικά προϊόντα». Το να δούμε αυτή την τρίτη ιαπωνική μάρκα να συμμετέχει στη συμμαχία θα είχε νόημα, δεδομένου ότι η Nissan έχει μερίδιο 34% στη Mitsubishi.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Mitsubishi έχει ήδη υπογράψει με τη Honda και τη Nissan για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις σχετικά με μια ευρύτερη συνεργασία. Λίγο μετά την εμφάνιση της έκθεσης, οι μετοχές της Mitsubishi αυξήθηκαν κατά 6,3%, σύμφωνα με το Reuters. Η Nissan σημείωσε επίσης αύξηση 2,8%, ενώ η Honda κέρδισε 2,6%.

Η συνεργασία των τριών εταιρειών θα μείωνε το κόστος και θα επιτάχυνε την ανάπτυξη, αποκρούοντας καλύτερα τον κινεζικό ανταγωνισμό. Ωστόσο, οι τελικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμαχία δεν έχουν αποκαλυφθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nissan και η Mitsubishi συνεργάζονται με τη Renault από το 1999.

Μια συνεργασία μεταξύ της Nissan, της Honda και της Mitsubishi δεν θα ήταν η πρώτη ιαπωνική τριάδα που σχηματίζεται φέτος. Πριν από μερικούς μήνες, η Toyota, η Mazda και η Subaru συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς κινητήρων εσωτερικής καύσης. Αυτό το επόμενο κύμα κινητήρων εσωτερικής καύσης θα επικεντρωθεί στα υβριδικά συστήματα κίνησης και στη συμβατότητα με καύσιμα ουδέτερου άνθρακα. Η Toyota ετοιμάζει αρκετούς τετρακύλινδρους σε σειρά, η Mazda βελτιώνει την τεχνολογία περιστροφικών κινητήρων της για EVs με μεγαλύτερη εμβέλεια και η Subaru τελειοποιεί τον χαρακτηριστικό κινητήρα boxer.

 

 

Έρχεται συνεργασία Honda – Nissan – Mitsubishi- Με ενιαίο μέτωπο οι Ιάπωνες θα αντιμετωπίσουν τους Κινέζους gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: