Μισές σε σχέση με χθες είναι σήμερα οι σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη στην Κεντρική Μακεδονία με τον αριθμό τους να μην ξεπερνά συνολικά τις 40. Παράλληλα στα εν λόγω σχολεία ξεκίνησε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
«Ήδη σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση και αύριο υποχρεωτικά κάθε σχολείο, όπου υπάρχει παρεμπόδιση του εκπαιδευτικού έργου, θα παρέχει σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, προσθέτοντας ότι στην Πέλλα και το Κιλκίς δεν υπάρχουν σχολεία υπό κατάληψη.
Όπως προβλέπεται στην απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 4264/Β’/30.09.2020) «σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές», ενώ οι απουσίες μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφονται από τους εκπαιδευτικούς και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών.
Παράλληλα, μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
«Διαδικτυακά όλα τα τμήματα σε αναστολή λόγω κορονοϊού»
Σε ό,τι αφορά τα τμήματα σχολείων που βρίσκονται σε αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω κρουσμάτων κορονοϊού ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε ότι συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία είναι 14, με πιο πρόσφατα ένα τμήμα στο 1ο πρότυπο γuμνάσιο Θεσσαλονίκης και ένα στο Γυμνάσιο Σκύδρας.
«Από την στιγμή της αναστολής λειτουργίας του, κάθε τμήμα ξεκίνησε αμέσως τα διαδικτυακά μαθήματα», σημείωσε ο κ. Κόπτσης.
Εξάλλου, ξεκίνησαν να λειτουργούν και τα διαδικτυακά τμήματα στα οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευάλωτες στον κορονοϊό ομάδες και έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, και μαθητές που επίσης ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και απουσιάζουν δικαιολογημένα από τις φυσικές τάξεις. Συνολικά στην κεντρική Μακεδονία ποσοστό 1,67% όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών -δασκάλων, ειδικοτήτων, καθηγητών- προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
ellada
Tags: κορονοϊός, σχολεία