Αν το ψωμί που αγοράσατε δεν καταναλώθηκε μέσα στην ημέρα, μπορείτε κάλλιστα να το διατηρήσετε φρέσκο και για την επόμενη.
Πώς; Σύμφωνα με το faysbook.gr, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το αφήσετε μέσα στην χάρτινη συσκευασία με την οποία το αγοράσατε και να το τυλίξετε σε μία μεγαλύτερη υφασμάτινη τσάντα ή σε μία πλαστική.
Αντίθετα από τα περισσότερα ψωμιά, οι γαλλικές μπαγκέτες δεν διατηρούνται φρέσκιες πάνω από μία ημέρα εκτός κι αν καταψυχθούν (στην ίδια «συσκευασία» που μόλις περιγράψαμε).
Πώς θα απολαύσετε το ψωμί αφράτο, μετά την κατάψυξη; Μόλις το βγάλετε από τον καταψύκτη, αφήστε το τυλιγμένο έως ότου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν γίνει αυτό, βάλτε το στο φούρνο για λίγα λεπτά. Αν το ψωμί είναι πολύ ξερό δοκιμάστε όταν το βάλετε στο φούρνο, να τοποθετήσετε 1-2 παγάκια πάνω του, ώστε να απορροφήσει την υγρασία τους.
Tags: ΧΡΗΣΙΜΑ