EuroNASCAR: Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων Θωμάς Κρασώνης ετοιμάζεται για την οβάλ πίστα του Venray στην Ολλανδία

Επέστρεψε από την Αγγλία και το BrandsHatch ο Θωμάς Κρασώνης έχοντας στο ενεργητικό του το πρώτο βάθρο της καριέρας του σε επίπεδο γενικής κατάταξης αλλά και γεμάτος εμπειρίες που θα του είναι χρήσιμες στον επόμενο αγώνα.

Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο BrandsHatch καταγράφοντας το καλύτερο αποτέλεσμα αγώνα, στην έως τώρα καριέρα του στο EuroNASCAR!

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας «2» του NASCAR Whelen Euro Series για το τρίτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν, ο Έλληνας οδηγός ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της γενικής κατάταξης!

Πρόκειται για το πρώτο βάθρο σε επίπεδο γενικής κατάταξης για τον Θωμά Κρασώνη στην μέχρι σήμερα καριέρα του στο EuroNASCAR. Παράλληλα, κατέκτησε και την pole position για τον αγώνα της Κυριακής.

Στον αγώνα της κατηγορίας PRO ο Θωμάς εκκίνησε από την 11η θέση. Οδηγώντας συνετά κατάφερε να ανακτήσει αρκετές θέσεις, με το πέσιμο της καρό σημαίας να τον βρίσκει εν τέλει στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης και την τρίτη της κατηγορίας junior.

Την Κυριακή η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Έλληνα οδηγού.

Στον αγώνα της κατηγορίας PRO, ο Κρασώνης δέχθηκε ένα χτύπημα από πίσω στους πρώτους γύρους, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το αυτοκίνητό του κι εν τέλει να εγκαταλείψει.

Έπειτα από μεθοδική προσπάθεια των μηχανικών της Marko Stipp Motorsport, το Chevrolet Camaro ήταν εγκαίρως έτοιμο για τον αγώνα της κατηγορίας «2», όπου ο Θωμάς θα εκκινούσε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο EuroNASCAR από την pole position.

Όμως μόλις στον πρώτο γύρο, έπειτα από επαφή με άλλο αυτοκίνητο, έκανε τετ-α-κε, με αποτέλεσμα από πρώτος στην κατάταξη να βρεθεί τελευταίος και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης ενός καλού αποτελέσματος.

Σημαντική βαθμολογική συγκομιδή

Παρ’ όλες τις ατυχίες της Κυριακής, το διήμερο ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για τον Θωμά Κρασώνη, ο οποίος στη βαθμολογία της κατηγορίας «2» είναι πέμπτος με 167 βαθμούς, ενώ στην «PRO» είναι ένατος με 143 βαθμούς. Στην επιμέρους βαθμολογία της κατηγορίας «Junior» της «PRO», ο Θωμάς Κρασώνης βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ μετά από την ολοκλήρωση του τρίτου διημέρου της σεζόν, στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος «Endurance» είναι πέμπτος με 83 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος NASCAR Whelen Euro Series είναι προγραμματισμένος για τις 30 Ιουνίου στην οβάλ πίστα του Venray στην Ολλανδία.

 

Κρασώνης: «Έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός…»

Παρά την ατυχία της Κυριακής, ο Θωμάς Κρασώνης ήταν συνολικά ικανοποιημένος από την παρουσία του στον αγώνα του BrandsHatch.

«Ο σαββατιάτικος αγώνας της κατηγορίας 2 ήταν από τους καλύτερους της καριέρας μου! Όλα κύλησαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει με τον Alon Day. Κομβική στιγμή ήταν ένα προσπέρασμα που έκανα, το οποίο μου επέτρεψε να ξεφύγω από το γκρουπ των οδηγών που βρίσκονταν από την τέταρτη θέση και κάτω.

Με το που βρήκα καθαρό δρόμο μπροστά μου, κατάφερα να κινηθώ γρήγορα και ήρθε αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.Στον κυριακάτικο αγώνα της κατηγορίας PRO δέχθηκα ένα χτύπημα από πίσω, με συνέπεια να ξηλωθεί ο προφυλακτήρας του αυτοκινήτου. Ήταν σημαντικό το πρόβλημα, διότι το αυτοκίνητο χωρίς το αεροδυναμικό πακέτο έχασε την κάθετη δύναμή του κι ήταν αδύνατον να οδηγηθεί σε μια τεχνική πίστα όπως το Μπαρντς Χατς. Έτσι αποφασίσαμε με την ομάδα να εγκαταλείψουμε, προκειμένου να αποφύγουμε περαιτέρω ζημιές, ενόψει του αγώνα της κατηγορίας 2» τόνισε.

Και προσέθεσε: «Στην EuroNASCAR 2, εκκίνησα από την pole position και παρέμεινα πρώτος μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Όμως είχα μια επαφή, έκανα τετ-α-κε και ουσιαστικά από πρώτος βρέθηκα τελευταίος. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Πλέον στρέφουμε το βλέμμα μας στον επόμενο αγώνα, στην οβάλ πίστα του Venray στην Ολλανδία».

Ο Έλληνας οδηγός ευχαρίστησε τον Marko Stipp Motorsport για την υποστήριξη του τεχνικού και το σούπερ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο που μου προσέφερε αυτό το Σαββατοκύριακο. Επίσης, ευχαρίστησε τον Alon Day που τον καθοδήγησε για να κερδίσει το πρώτο του βάθρο γενικής και την πρώτη του pole position!

 

EuroNASCAR: Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων Θωμάς Κρασώνης ετοιμάζεται για την οβάλ πίστα του Venray στην Ολλανδία gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: