EuroNASCAR: Στο Μπράντς Χατς ο Θωμάς Κρασώνης

Η μεγάλη φετινή «περιπέτεια» της συμμετοχής στο Nascar Euro Whelen συνεχίζεται για τον Θωμά Κρασώνη, ο οποίος μετά από τα εξαιρετικά αποτελέσματα σε Ισπανία και Ιταλία, επιστρέφει σε μια χώρα αγαπημένη γι’ αυτόν: στην Αγγλία.

Ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων βρίσκεται ήδη στο Μπραντς Χατς, εκεί όπου θα διεξαχθεί το τρίτο αγωνιστικό διήμερο της φετινής σεζόν στο EuroNASCAR.

Με μήκος 1.944 μέτρα, έξι στροφές και χωρίς πραγματικές ευθείες για να… ξεδιπλώσουν τις αρετές τους οι V8 κινητήρες των 400 ίππων, το Brands Hatch έχει αποκτήσει τη φήμη μιας από τις πιο δύσκολες πίστες στο ημερολόγιο του EuroNASCAR.

Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι άλλος από το φυσικό προφίλ της πίστας, το οποίο δημιουργεί μοναδικές στροφές, όπως το απότομο κατηφορικό τμήμα στην στροφή Paddock Hill Bend που ακολουθείται αμέσως από την ανηφορική φουρκέτα Druids. Χρειάζεται τέλεια αρμονία μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου για να γίνει ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας της NASCAR στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Θωμάς Κρασώνης συμμετέχει φέτος και στις δύο κατηγορίες του EuroNASCAR, την EuroNASCAR 2 και την EuroNASCAR PRO, με την ομάδα με την οποία το 2023 έκανε το μεγάλο βήμα στην αγωνιστική καριέρα του, την Marko Stipp Motorsport.

Ο Θωμάς οδηγεί φέτος σε όλες τις πίστες του Πρωταθλήματος την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «46», ακολουθώντας ένα πλήρες πρόγραμμα με στόχο να μεγιστοποιήσει τον χρόνο του στην πίστα και να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους.

Οι κατατακτήριες της κατηγορίας PRO διεξήχθησαν σήμερα Σάββατο. Οι κατατακτήριες και για τις δύο κατηγορίες έγιναν στις 10.50 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και για την κατηγορία 2 στις στις 6.50 μ.μ.

Αύριο Κυριακή, 9 Ιουνίου θα γίνουν οι αγώνες των δύο κατηγοριών. Η πρώτη κατηγορία για την EuroNASCAR PRO θα ξεκινήσει στις 3.35 μ.μ. ενώ η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα της EuroNASCAR 2 ξεκίνησε στις 6.45 μ.μ.

Όλη τη δράση του αγωνιστικού διημέρου της Βαλένθια μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube

Ο οδηγός Θωμάς Κρασώνης είπε ότι επί βρετανικού εδάφους έκανε τα πρώτα μεγάλα βήματα της διεθνούς καριέρας του πριν από αρκετά χρόνια. Το Μπραντς Χατς, είναι μια πίστα που αγαπάει πολύ κυρίως λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, που την καθιστούν ως μία από τις πιο συναρπαστικές της Γηραιάς Ηπείρου.

 

 

 

EuroNASCAR: Στο Μπράντς Χατς ο Θωμάς Κρασώνης gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: