F1: Ανατροπή στο αποτέλεσμα του Grand Prix στο Βέλγιο- Γιατί ακυρώθηκε η νίκη του Russell

Ο κανονικός αγώνας στο Circuit Spa-Francorchamps «έδειξε» νικητή τον απίθανο Georges  Russell ο οποίος ξεκινώντας τον αγώνα από την 6η θέση επέλεξε να κάνει ένα pit stop λιγότερο.

Όμως οι χαρές και τα πανηγύρια δεν κράτησαν για πολύ αφού λίγες ώρες αργότερα όλα ανατράπηκαν. Το μονοθέσιο του Russell βρέθηκε στο ζύγισμα μετά το τέλος του αγώνα ενάμισι κιλό ελαφρύτερο. Έτσι οι αγωνοδίκες «πίστωσαν την νίκη στον δεύτερο, Lewis Hamilton.

Ο Russell ο οποίος δεν είχε ιδέα τι ακριβώς είχε συμβεί με το μονοθέσιό του ενημερώθηκε μερικές ώρες αργότερα πως ακυρώνεται η νίκη του στο Γκραν Πρι του Βελγίου. Το μονοθέσιο του βρέθηκε να είναι ελαφρύτερο από το επιτρεπτό όριο μετά τον αγώνα, πράγμα που σημαίνει ότι ο team mate του Lewis Hamilton αναδείχθηκε νικητής.

H έκθεση του Τεχνικού Αντιπροσώπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον αγώνα ανέφερε ότι, ενώ το μονοθέσιο αρχικά είχε βρεθεί να πληροί το ελάχιστο βάρος των 798 κιλών, στη συνέχεια αφαιρέθηκαν 2,8 λίτρα καυσίμου.

Στη συνέχεια, η έκθεση αναφέρει:

«Το αυτοκίνητο δεν αποστραγγίστηκε πλήρως σύμφωνα με τη διαδικασία αποστράγγισης που υπέβαλε η ομάδα στα έγγραφα νομιμότητας. Το αυτοκίνητο ζυγίστηκε ξανά στην εσωτερική και εξωτερική ζυγαριά της FIA και το βάρος ήταν 796,5 κιλά.

Η βαθμονόμηση της εξωτερικής και της εσωτερικής ζυγαριάς επιβεβαιώθηκε και πιστοποιήθηκε από τον αγωνιζόμενο. Καθώς αυτό είναι 1,5 kg κάτω από το ελάχιστο βάρος που ζητείται στο άρθρο 4.1 του TR, το οποίο επίσης πρέπει να τηρείται ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο αγωνιζόμενος αποκλείεται από τον αγώνα»

Ο Totto Wolf που έχει μερίδιο ευθύνης για αυτό που συνέβη ζήτησε συγγνώμη από τον George Russell.

Η βαθμολογία των οδηγών

 

F1: Ανατροπή στο αποτέλεσμα του Grand Prix στο Βέλγιο- Γιατί ακυρώθηκε η νίκη του Russell gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: