F1 GP Σιγκαπούρης: Σταμάτησαν οι βόλτες του Verstappen και ξεκίνησε ο «περίπατος» του Norris

Η McLaren έκανε το 1-3 στο Grand Prix της Σιγκαπούρης και στη μέση μπήκε σφήνα η RedBull. Για πρώτη φορά το GP της Σιγκαπούρης ολοκληρώθηκε χωρίς κίτρινες σημαίες, χωρίς Safety Cars, και με μόλις δύο εγκαταλείψεις  λόγω μηχανικής βλάβης. Ο Lando Norris ξεκίνησε πρώτος και τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε στιγμή. Βέβαια έκανε δύο μικρά λάθη και παραλίγο να βγει εκτός πίστας.

Δεύτερος τερμάτισε ο Max Verstappen αλλά με μεγάλη διαφορά από τον νικητή και στην 3η  θέση πλατσαρίσθηκε η 2η McLaren με τον Oscar Piastri. Ήταν η τρίτη νίκη για τον Lando Norris που τώρα απειλεί σοβαρά τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία. Ο Ολλανδός παρά το γεγονός ότι ανέβηκε στο πόντιουμ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του μονοθεσίου του. Οι διαφορές στους χρόνους εξηγύν την αγωνάι του Max.

Στη Σιγκαπούρη ο αγώνας είναι νυκτερινός και για να γίνει η νύκτα ημέρα χρησιμοποιήθηκαν 1.600 προβολείς.

Τα πέντε φώτα έσβησαν και τα μονοθέσια ξεκίνησαν. Ο Norris θα κάνει καλή εκκίνηση και θα προστατέψει την πρώτη θέση, όπως και ο Verstappen την δεύτερη και ο Hamilton την τρίτη. Μία καθαρή εκκίνηση χωρίς κάποια σοβαρή επαφή παρά την μεγάλη στενότητα της πίστας. Ο Perez θα καταφέρει να κερδίσει 3 θέσεις στον πρώτο γύρο και να φτάσει στην 10η.

Για πρώτη φορά ο Norris θα καταφέρει να προστατέψει την πρώτη θέση του σε εκκίνηση και μάλιστα θα αποκτήσει και διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Verstappen. Φαίνεται πως πλέον είναι πιο έμπειρος και μαθαίνει από τα λάθη του.

Με τους 10 πρώτους γύρους από τους 62 να έχουν ολοκληρωθεί, η διαφορά Norris – Verstappen είναι στα 4.2 δευτ. ενώ ακολουθεί ο Hamilton με παρόμοια απόσταση. Να θυμίσουμε πως και στα 14 Grand Prix που έχουν γίνει στη Σιγκαπούρη, έχει βγει αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς οι ταχύτητες είναι υψηλές και η πίστα ιδιαίτερα στενή. Έτσι πολλές ομάδες στηρίζουν αρκετά τις στρατηγικές τους στην εμφάνιση ενός Safety Car.

Η πρώτη εγκατάλειψη θα έρθει στον 16ο γύρο και αφορά τον Albon ο οποίος θα βγει εκτός μάχης λόγω μηχανικού προβλήματος, χωρίς να επηρεάσει την ροή του αγώνα.

Οι λιγοστές προσπεράσεις γίνονται στη μεγάλη ευθεία με τη χρήση DRS ενώ ο Norris συνεχίζει να κάνει τον ταχύτερο γύρο. Αξίζει να θυμίσουμε πως την περσινή χρονιά, στη Σιγκαπούρη ο Carlos Sainz της Ferrari κέρδισε, το μοναδικό GP από όλο το περσινό καλεντάρι που δεν κέρδισε οδηγός της Red Bull.

Ο πρωτοπόρος Norris θα μπει για αλλαγή ελαστικών στον 31ο από τους 62 γύρους του αγώνα και θα παραμείνει πρώτος μιας και είχε χτίσει τεράστια διαφορά.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: