F1 Grand Prix Αυστρίας: Νικητής ο George Russell

Ο χθεσινός αγώνας στην Αυστρία είχε δύο πρόσωπα. Οι πρώτοι 50 γύροι ήταν μονότονοι και με το γνωστό σενάριο να εκτυλίσσεται, με τον Ολλανδό πρώτο και με διαφορά. Ένα όμως αργό Pit Stop της Red Bull έφερε το Norris σε θέση απειλής και η συνεχής πίεση του στον Verstappen θα αποφέρει την μεταξύ τους επαφή και την πλήρη ανατροπή του αγώνα. Ο Norris θα εγκαταλείψει, ο Verstappen θα συνεχίσει και θα τερματίσει στην 5η θέση και τελικά ο George Russell θα πάρει μία σπουδαία αλλά αναπάντεχη νίκη. Το βάθρο συμπληρώνουν οι Piastri και Sainz.

Ο αγώνας

Ο Verstappen κέρδισε και τον αγώνα Sprint, κέρδισε και την Pole Position και ξεκίνησε από την πρώτη θέση του Grid. Έκανε εξαιρετική εκκίνηση ενώ πίσω του ο Lando Norris κατάφερε να προστατέψει τη θέση του παρά την ασφυκτική πίεση του τρίτου Russell. Τέταρτος ο Hamilton και 5ος ο Sainz ενώ ο Leclerc θα μπει στα Pits ήδη από τον πρώτο γύρο και θα αλλάξει μπροστινή αεροτομή μετά από επαφή με τον Piastri κατά την εκκίνηση. Αρκετοί οδηγοί στην στενή πρώτη στροφή επέλεξαν να πατήσουν εκτός πίστας παρά να έχουν επαφή. Έτσι, εκτός από την επαφή Piastri και Leclerc, η εκκίνηση ήταν καθαρή.

Τον χορό των pit stops άνοιξαν οι Ricciardo και Magnussen στον 11ο γύρο, καθώς και οι 2 θα βάλουν τη σκληρή γόμα, βγάζοντας τη μέτρια. O Hamilton θα δεχθεί ποινή 5 δευτ. καθώς πάτησε τη γραμμή κατά την είσοδο του στο Pit Lane.

Ο Charles Leclerc έχει πραγματοποιήσει 3 Pits Stops, ήδη από τα μέσα του αγώνα (35ος από τους 71 γύρους), με το πρώτο να έγινε στον 1ο γύρο για αλλαγή μπροστινής αεροτομής και τις άλλες δύο για ελαστικά.

Στον 51ο γύρο, η διαφορά ανάμεσα στον πρωτοπόρο Verstappen και τον δεύτερο Norris ήταν στα 7.1 δευτ. Όμως και οι δύο οδηγοί θα κάνουν παράλληλα pit stop και η ομάδα του Ολλανδού θα καθυστερήσει με τον ένα τροχό. Σαν αποτέλεσμα, βγαίνοντας από τα pits, η διαφορά τους έπεσε στα 1.9 δευτ. και δύο γύρους μετά ο Norris θα καταφέρει να έχει και DRS για να απειλήσει ευθέως τον Ολλανδό.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: