F1 Monza: Οι Tofosi θέλουν νίκη της Ferrari- Ποιες είναι οι εκπλήξεις του αγώνα

Αυτό το τριήμερο γίνεται – μετά τις καλοκαιρινές διακοπές- ο δεύτερος αγώνας στην Ευρώπη. Μετά το Ολλανδικό Grand prix που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ακολουθεί η Monza.

Σήμερα από το πρωί, το Autodromo National Monza έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει από Ιταλούς, φίλους της F1 που αισιοδοξούν όχι μόνο να δουν απλά τα δοκιμαστικά και τον αγώνα αλλά να πανηγυρίσουν μια νίκη της Ferrari. Πόσο εύκολο όμως είναι να γίνει κάτι τέτοιο αφού η McLaren είναι στα πάνω της, η Red Bull ψάχνει νίκη και μόνο νίκη ενώ η Ferrari με την 3η θέση του Charles Leclerc στην Ολλανδία ελπίζει στο βάθρο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ferrari είναι στην έδρα της και θέλει να αποζημιώσει τους Tifosi. Για αυτό θα επιχειρήσει με τον Μονεγάσκο να κάνει την έκπληξη.

Πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ο Fred Vasseur, Διευθυντής της Ferrari, είχε πει:

« Το Ολλανδικό Grand Prix ήταν μια καλή ευκαιρία περιορισμού ζημιών. Η εξαιρετική απόδοση του Charles Leclerc για να εξασφαλίσει ένα βάθρο στο Zandvoort ήταν μια θετική έκπληξη.»

Το ολλανδικό Grand Prix έφερε αρκετές αλλαγές στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Max Verstappen είπε ότι μπορεί να προηγείται στη βαθμολογία όμως ανησυχεί με την εξέλιξη που έχουν τα μονοθέσια της McLaren, ρίχνοντας εμμέσως πλην σαφώς, αιχμές για την απόδοση των μονοθεσίων της Red Bull.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η νίκη του Land Norris στην Ολλανδία, σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας για τη Red Bull. Η ευκολία που ο Norris πέρασε τον Verstappen ο οποίος προηγείτο 21 δευτερόλεπτα δείχνει ότι η McLaren είναι σήμερα καλύτερη από την ομάδα που αγωνίζεται ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής. Άλλωστε η διαφορά που είχαν Norris και Verstappen στον τερματισμό τα λέει όλα.

Στην Monza τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για την Red Bull. Πρώτον γιατί η Ferrari θέλει τη νίκη και ο Leclerc θα τα δώσει όλα. Δεύτερον γιατί η Monza έχει μεγάλες τελικές και η Ferrari δείχνει να είναι πιο γρήγορη στις ευθείες. Και τρίτον ο νεαρός Norris θέλει να κλείσει πιο γρήγορα την ψαλίδα από τον Max.

Έχουμε να δούμε πολλά στο 16ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που ξεκινάει σήμερα το τριήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Σήμερα, Παρασκευή, 30 Αυγούστου στις 14.30 θα γίνει το Practice 1 και στις 18.00 θα γίνει το Practice 2.

Αύριο Σάββατο, 31 Αυγούστου το Practice 3 θα ξεκινήσει στις 13.30 και στις 17.00 θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ( Qualifying) για την Pole Position.

Την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, ο αγώνας στο Autodromo National θα ξεκινήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Τα ανεπίσημα και επίσημα δοκιμαστικά μπορείτε να τα δείτε από τα συνδρομητικά κανάλια του Ant1+ (https://www.antennaplus.gr) και F1 TV Pro. Την Κυριακή ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 16.00 και από το ελεύθερο κανάλι του Ant1.

Για πρώτη φορά αγώνας στην Monza έγινε το 1950. Η πίστα έχει μήκος 5.793 km και στους 53 γύρους του αγώνα οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 306.72 km.

Ο ταχύτερος γύρος της Formula 1 που έγινε στη Monza ήταν στα δοκιμαστικά του 2004. Ο Juan Pablo Montoya με Williams έκανε ρεκόρ.

Η πίστα της Μόντσα με τις 11 στροφές και τις τρείς μεγάλες ευθείες έχει καινούργια άσφαλτο. Οι ομάδες θα έχουν τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της Pirelli. Στη διάθεση των οδηγών θα βρίσκονται 4 σετ ενδιάμεσα ελαστικά και 3 σετ βρόχινα ελαστικά.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο τέλος της μεγάλης ευθείας κυρίως με τις αεροτομές που έχουν μικρή κλίση. Στην Monza υπάρχει δυνατότητα για δύο ζώνες DRS (Drag Reduction System).

 

F1 Monza: Οι Tofosi θέλουν νίκη της Ferrari- Ποιες είναι οι εκπλήξεις του αγώνα gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: