F1: Οι προβολείς στράφηκαν στο Circuit Spa-Francorchamps στο Βέλγιο 

Είναι ο 14ος αγώνας της χρονιάς, ο τελευταίος πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές των πιλότων και μηχανικών της F1. Στο  Βέλγιο θα γίνει στην πίστα Spa-Francorchamps θα γίνει την Κυριακή  το 68ο Grand Prix.

Σ αυτήν τη «μαγική» πίστα που βρίσκεται στο δάσος των Αρδεννών, στο Circuit Spa-Francorchamps, που ξεσήκωναν τους θεατές οι Ayrton Senna και Michael Schumacher θα γίνει την Κυριακή ο 14ος αγώνας της χρονιάς. Είναι η πίστα με το μεγαλύτερο μήκος και η πίστα που συγκεντρώνει τους περισσότερους θεατές από όλη την Ευρώπη. Το 2017 μόνο την ημέρα του αγώνα, παρακολούθησαν τη μάχη των γιγάντων 265.000 θεατές.

Σ αυτήν την πίστα των 7.004 μέτρων παρατηρείται συχνά το φαινόμενο αλλού να βρέχει και αλλού να έχει ήλιο η μόνο σύννεφα. H πρόβλεψη του καιρού δίνει υψηλή πιθανότητα βροχής και τις τρεις μέρες του αγώνα.

Φέτος, η πίστα έχει ανακατασκευαστεί και μεγάλο μέρος του οδοστρώματος έχει ξαναστρωθεί. Είναι πολύ πιθανό η νέα επιφάνεια να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των χρόνων γύρου και σε σημαντική αύξηση του επιπέδου πρόσφυσης, στα ανακατασκευασμένα τμήματα. Ορισμένοι συνδυασμοί στροφών, για παράδειγμα, η Eau Rouge – Raidillon, είναι πολύ απαιτητικοί και έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η ισχυρή συμπίεση λόγω της έντονης υψομετρικής διαφοράς, που ασκεί μεγάλη πίεση τόσο στον οδηγό όσο και στο μονοθέσιο.

Για πρώτη φορά έγινε αγώνας της F1 το 1950. Οι πιλότοι θα κάνουν 44 γύρους με 19 στροφές και θα καλύψουν 308.052 Km. Το ρεκόρ πίστας κατέχει από το 2018 ο Valtteri Bottas με 1.466.286 Mercedes. Σήμερα οδηγεί για τη Sauber και δεν έχει κάνει ιδιαίτερες διακρίσεις.

Το καλύτερο σημείο που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο είναι το ψηλό σημείο κοντά στο Eau Rouge. Προσφέρει την καλύτερη θέα στην εμβληματική γωνιά. Επίσης το ρίσκο που παίρνουν οι οδηγοί ανεβαίνοντας με τέρμα γκάζι την Eau Rouge και τα δυστυχήματα που έχουν γίνει στην έξοδό της τα τελευταία χρόνια, δίνουν μια δραματική διάσταση στον αγώνα.

Ακόμη ένα καλό σημείο είναι με πανοραμική θέα είναι από το La Source μέχρι το Raidillon. Ένα άλλο καλό σημείο που βρίσκεται κοντά στον δημόσιο επαρχιακό δρόμο είναι η κερκίδα που βρίσκεται στη γωνία Pouhon.

Σήμερα Παρασκευή, 26 Ιουλίου, στις 14.30 ώρα Ελλάδος θα γίνει το Practice 1 και στις 18.00 το Practice 2.

Αύριο Σάββατο, 27 Ιουλίου, στις 13.30 θα γίνει το Practice 3 και το απόγευμα στις 17.00 θα γίνει το Qualifying από όπου θα βγει και ο Pole Man της Κυριακής.

Την Κυριακή, 28 Ιουλίου, ο αγώνας στην πίστα του Spa-Francorchamps θα ξεκινήσει στις 16.00

Τα ανεπίσημα δοκιμαστικά ( FP1, FP2, FP3 καθώς επίσης και το Qualifying μπορείτε να τα παρακολουθήσετε από τα συνδρομητικά κανάλια ΑΝΤ1+ (https://www.antennaplus.gr) και F1 TV Pro.

Τον αγώνα της Κυριακής μπορείτε να τονAnt1. παρακολουθήσετε από τα συνδρομητικά κανάλια ΑΝΤ1+και F1 TV Pro αλλά και live από την ελεύθερη τηλεόραση του Ant1 στις 16:00

Φέτος στους 13 αγώνες που προηγήθηκαν είχαμε 7 διαφορετικούς νικητές. Έτσι οι αγώνες της F1 απέκτησαν ενδιαφέρον. Μπορεί ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull να έχει κερδίσει 7 αγώνες και να προηγείται στο πρωτάθλημα με διαφορά 76 βαθμών από τον δεύτερο Lando Norris ωστόσο όλα παίζονται. Βρισκόμαστε στα μισά της αγωνιστικής χρονιάς.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία βλέπουμε ότι οι McLaren έχουν τα ταχύτερα μονοθέσια. Αυτό ενδεχομένως να τις  βοηθήσει στη μεγάλη πίστα του Βελγίου να κάνουν το 1-2.

Για φέτος οι διοργανωτές περιμένουν οι θεατές να ξεπεράσουν τις 300.000. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Στην ειδική εκπομπή  «FORMULA 1 SHOW», που μεταδίδεται την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 15.00, μια ώρα πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα στον ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, μπορείτε μεταξύ άλλων, να δείτε μια αποκλειστική συνέντευξη του Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, θα πλαισιώσουν τους Τάκη Πουρναράκη και Πάνο Σεϊτανίδη, οι Μαρία Θωμά και Κώστας Λεώνης. Στις μεταδόσεις θα βρίσκονται, οι Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης. Τις προσπάθειες των συναθλητών του θα σχολιάσει ο οδηγός αγώνων, Τζώρτζης Μαρκογιάννης.

Μέσα από την ιστοσελίδα antenna.gr/f1 οι φίλοι της Formula 1 μπορούν να ακούσουν το podcast «Καρό Σημαία» με τον Κώστα Ψάρρα, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για να διεκδικήσουν πλούσια δώρα στο «Formula 1 Trivia» και, φυσικά, να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τα νέα της Formula 1, με ειδήσεις, βίντεο και έγκυρη αρθρογραφία.

F1: Οι προβολείς στράφηκαν στο Circuit Spa-Francorchamps στο Βέλγιο  gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: