F1: Σήμερα το απόγευμα το Qualifying στο Circuit Spa-Francorchamps για την Pole Position

Στα πρώτα ελεύτερα δοκιμαστικά χθες, τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Ολλανδός Max Verstappen ενώ στα δεύτερα δοκιμαστικά ο νεαρός Lando Norris. Σήμερα το πρόγραμμα έχει το μεσημέρι τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά και το απόγευμα το Qualifying

Σήμερα, Σάββατο, 27 Ιουλίου, στις 13.30 θα γίνει το Practice 3 που δεν έχει καμιά βαθμολογική αξία και το απόγευμα στις 17.00 θα γίνει το Qualifying από όπου θα βγει και ο Pole Man της Κυριακής.

Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Ολλανδός M. Verstappen ήταν ταχύτερος. Οι πιλότοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους και να κάνουν τις ρυθμίσεις στα μονοθέσιά τους.

Στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά οι McLaren ήταν πιο γρήγορες και έκαναν το 1-2 με τους νεαρούς Lando Norris και Oscar Piastri να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις.

Βέβαια σημασία έχουν οι χρόνοι των τεσσάρων πρώτων. Ο Norris έκανε 1.42.260 και ο Piastri 1.42.475. Δηλαδή η διαφορά τους ήταν +0.215 του δευτερολέπτου. Ο Verstappen είχε διαφορά +0.217 του δευτερολέπτου και ο Leclerc είχε 1.42.837 δηλαδή ήταν πιο αργός και 0.577 τους δευτερολέπτου.

Οι τέσσερις πρώτοι είχαν διαφορά κάτω από δευτερόλεπτο. Άρα όλοι σήμερα το απόγευμα θα μπορούν να διεκδικήσουν την Pole Position.

Οι δύο Ferrari έκαναν το 4-5 ενώ η πρώτη Mercedes με τον Russell πλασαρίστηκε στην 6η θέση.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: