Φανταστικά μπριοσάκια με υφή τσουρεκιού!!! Ιδανικά για χάμπουργκερ και χοτ ντογκ

Αυτά τα μπριοσάκια πρέπει να τα φτιάξετε.
Θα ξετρελλαθείτε όπως κι εγώ!!!
Είναι αφράτα,με ίνες σαν τσουρεκια και τρώγονται σκέτα ή γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα ή κανελοζάχαρη όπως έκανα εγώ και βγήκαν καταπληκτικά ψωμάκια κανέλας!!!
Επίσης είναι ιδανικά για χάμπουργκερ και χοτ ντογκ!!!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 20 γρ.ξηρή μαγιά
  • 200 γρ.ζάχαρη
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 560 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 120 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
  • 2 αυγά
  • 4 βανίλιες (παραλείψτε τες αν είναι για αλμυρή χρήση)

Εκτέλεση
-Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για ζύμωμα,ρίχνω τη ζάχαρη,βανίλιες,το γάλα,τη μαγιά τα αυγά και ανακατεύω για 1 λεπτό.
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω για 3-4 λεπτά.
-Ρίχνω το βούτυρο και ζυμώνω για 3-4 λεπτά ακόμα.
-Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 και μισή ώρα.
-Μέσα στις φωτο δείχνω 2 τρόπους για να τα πλάσω ανάλογα με το σχήμα που θέλω να τους δώσω,μακρόστενα ή στρογγυλά.
Κόβω κομματάκια ζύμης και ζυγίζω το κάθε ένα να είναι 70 γρ.
Τα πλάθω και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα σε απόσταση 3 εκ.μεταξύ τους.
Τα σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν πάλι για 30 λεπτά εως 1 ώρα.
Θα κολλήσουν μεταξύ τους,αλλά ξεκολλάνε πάλι αφού ψηθούν.
-Τα αλείφω με αυγό και τα ψήνω στους 180 20 με 25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα γεμίζω με σύριγγα ή με ένα κορνέ με μύτη,με μαρμελά ή πραλίνα.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: