Υλικά
- 1 κούπα ταχίνι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό χλιαρό
- 3/4 κούπας αλεύρι
- 3/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ. κράνμπερις (ή΄σταφίδες)
- 1/2 κ.γ. σκόνη κανέλα και γαρύφαλλο
- 1 και 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
- 1/4 κούπας κονιάκ
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Διαλύουμε το ταχίνι με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κράνμπερις, την κανέλα και το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τα βάζουμε σε ταψάκι (24 εκ.).
Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 55 λεπτά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό