Σφολιάτα σπιτική για κρουασάν και όχι μόνο!
Μπορεί να είναι χρονοβόρα είναι εύκολη όμως η διαδικασία της σφολιάτας απλά…περιμένεις το χρόνο στο ψυγείο… ξεκινάς το μεσημέρι και βραδιάζει…
Μπορούμε να κάνουμε διπλή δόση και να έχουμε στην κατάψυξη,για όταν χρειαστεί.
Αν θέλουμε άγλυκη τη σφολιάτα, αφαιρούμε τη ζάχαρη, βάζουμε μόνο μία κουταλιά.
Υλικά:
- 500 γρ, αλεύρι + αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι μάγια ξερή
- 100 γρ, ζάχαρη
- 2 αυγά
- 125 γρ, γάλα ζεστό 38 βαθμούς Κελσίου περίπου
- 100 γρ, νερό ζεστό
- 250 γρ, βούτυρο κρύο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη,
τη μαγιά, τα αυγά, το γάλα και ζυμώνουμε μία εύπλαστη σφιχτεί ζύμη.
Ζυμώνουμε στο μίξερ για 5 λεπτά ή με τα χέρια…λίγο περισσότερο.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό