Υλικά
- 7 αυγά
- 1 loyrpak
- 1 φακελάκι μπεικιν
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 3 κσ κακάο
- 2 βανίλιες
- 2 κούπες αλεύρι
Σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 1 βανίλια
- το βράζουμε για 10 λεπτά
Επικάλυψη
- 250 γραμ κουβερτούρα
- 250 γραμ κρέμα γάλακτος
- 1 κσ σπορέλαιο
Zεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος. την βγάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 35χ25 και ψήνουμε σε μια θέση πριν τον πάτο με αντιστάσεις για 55 με 60 λεπτά.
Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο βάζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό το γλυκάκι σας είναι έτοιμο.
Αφήνετε την αραπίνα να κρυώσει για μια νύχτα και την επόμενη μέρα βράζετε το σιρόπι και όπως είναι ζεστό την περιχύνετε χωρίς να χαράξετε το γλυκάκι σας.
Μόλις απορροφήσει το σιρόπι περιχύνουμε την σοκολάτα.
το διατηρούμε στο ψυγείο!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό