Μια φανταστική αφράτη σοκολατόπιτα με σος σοκολάτας. Μια συνταγή του Λ. Λαζάρου που θα ξετρελάνει όλους τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας…
Υλικά
Υλικά για σοκολατόπιτα:
- 450 γρ. βούτυρο
- 450 γρ. κουβερτούρα
- 900 γρ. ζάχαρη
- 9 αβγά
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
Υλικά για σάλτσα σοκολάτας:
- 500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Για τη σοκολατόπιτα: Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα για να λιώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
- Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και έπειτα τη ρίχνουμε σταδιακά, ανακατεύοντας στην λιωμένη κουβερτούρα. Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή όταν θα περιχύσουμε με αυτήν τη ζεστή σοκολατόπιτα. [Σημείωση : Η σοκολατόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να την κόψουμε χωρίς να σπάσει.]
Σερβίρετε το γλυκό σας ως έχει ή γαρνίρετε με ολόκληρα ή ψιλοκομμένα καρύδια…
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό