ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου ,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,
100 γρ καρυδα,
1 μπεικιν,
1 βανιλια,
1 κουτ.ξύσμα πορτοκαλιου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!
Ριχνουμε εναλλαξ σιγα-σιγα τον χυμο και το σπορελαιο!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδαλι,την καρυδα,το μπεικιν,την βανιλια και το ξυσμα! Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας (28 ν) ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Οταν το κατεβαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!
Δηλαδή απορροφάει και ξανά!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com