Υλικά
- 500 γρ. ρεβύθια
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 3-4 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκ. σκόρδο
- 1/2 κ. γλ. σόδα του φαγητού
- χυμό απο 1/2 λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σως:
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν από το βράδυ σε χλιαρό νερό και μετά τα αλέθουμε στο μιξεράκι μέχρι να γίνουν πολτός.
- Μαζί με τα ρεβύθια αλέθουμε και τα κρεμμύδια.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
- Χτυπάμε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σως για ένα λεπτό περίπου και τη σερβίρουμε πλάι στα φαλάφελ.
Δείτε το βίντεο
idiva.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό