Υλικά
- 2 φλιτζάνια πορτοκάλι χυμό από φρέσκα πορτοκάλια καλύτερα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 και μισό ακόμα πακέτο φαρίνα απ
- 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθή (ραντίστε με νερό και αλευρώστε)
- 1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλλο
- ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Επειδή κατά την παράδοση τα υλικά πρέπει να είναι 9, αν δεν βάλετε άχνη προσθέστε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη όχι λιώμα. Εγώ δεν βάζω καρύδια λιτή απλή και απέριττη με την νοστιμιά της ,
Η Φανουρόπιτα θέλει χέρι, όχι μίξερ και όσο την φτιάχνετε να μελετάτε αυτό που θέλετε και να προσεύχεστε. Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το λάδι με τη
ζάχαρη και δουλεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά και συνεχώς ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε και τηναλευρωμένη σταφίδα (η γιαγιά μου έριχνε και λίγεςσταγόνες αγιασμό έτσι για το καλό, που πάντα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μας!)
Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν τηβγάλετε και κρυώσει αρκετά την πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία και βοήθεια μας……..!!
Περιττό να σας πω ότι κάθε χρόνο που την φτιάχνω στην χάρη του γίνεται ανάρπαστη!!!
Να τη φτιάξετε για τις 27/08, προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό