Φετόπιτα – τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Και τι δεν θα έδινα…

Για ένα κομμάτι ακόμα από αυτή την φετόπιτά μου…και λέω μου, γιατί την έφτιαξα αφού μου είπε μια ξαδέλφη μου η Έρη πώς την έκανε..εγώ την άλλαξα κάπως και πρόσθεσα υλικά. Έτσι έγινε η φετόπιτά μου!!..Κάντε την και βάλτε τη στην κατάψυξη σε μικρά ατομικά ταψάκια…βγάλτε τη λίγο πριν τη χρειαστείτε και θα <<μείνετε>>..η όλη διαδικασία της φετόπιτας είναι μόνο 8 λεπτά..είναι για να σας πω….γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και μπορούν να την φάνε και να την απολαύσουν ….όλες οι ηλικίες!

Υλικά:

  • 1 και 2/4 ποτηριού αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζ. του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
  • 3 αυγά
  • 800 γραμμ. φέτα
  • 280 γραμμ. γιαούρτι
  • 120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο και λίγο ακόμα σε στέρεα μορφή
  • 5-6 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με το χέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, αλλά να μη λιώσουν. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιών και δύο τρία κουταλάκια βούτυρο επιπλέον. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: