Ένα απλό και νόστιμο ορεκτικό. Ιδανικό για μία βραδιά με μπέργκερς ή πίτσες. Προτείνω να μην βγάλετε όλη την σάρκα της πατάτας. Αφήστε ένα πολύ λεπτό στρώμα μόνο για να κάτσει ωραία η σάλτσα ντομάτας.
Φλούδες πατάτας με γέμιση πίτσας. Νοστιμότατες…
Υλικά:
- 3 μεσαίες πατάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- 1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα, δηλαδή σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
- μίνι φέτες πεπερόνι
Γαρνίρουμε με:
- φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Τρίβουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια, αδειάζουμε τη γέμιση της πατάτας.
- Τις βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας σάλτσας μαρινάρα. Απλώνουμε από πάνω με τυρί μοτσαρέλα και μίνι φέτες πεπερόνι.
- Ψήνουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Τις βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με την γαρνιτούρα που θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Originally posted 2015-10-21 13:09:30.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό