Μια συνταγή από την Ανατολή γεμάτη αρώματα και αναμνήσεις. Θα σας ταξιδέψει γλυκά.
Υλικά
Για την ζύμη:
- 1300 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. λάδι ηλιέλαιο (ότι σας αρέσει)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. στημένο πορτοκάλι
- 4 κουτ. του γλυκού γεμάτα μπέικιν
- 500 γρ. νερό
- 1 κουτ. του γλυκού κοφτό κανελλογαρύφαλλα
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 κιλά ζάχαρη
- 2 1/2 κιλά νερό
- 3 κουτ. της σούπας γλυκόζη
- 5 γαρύφαλλα
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- 2-3 σταγόνες λάδι (δεν ζαχαρώνουν τα γλύκα μας)
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κούπα ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μας και σταδιακά ρίχνουμε τα υγρά μας. Ζυμώνουμε καλά προσέχοντας η ζύμη μας να είναι μαλακιά άλλα να μην κολλάει στα χέρια και επειδή το αλεύρι παίζει σπουδαίο ρόλο βάζουμε η βγάζουμε 1-2 κουταλιές μέχρι να επιτύχουμε την σωστή ζύμη.
- Πλάθουμε σαν αυγουλάκια και στρώνουμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει λαδωμένη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει αρκετό ηλιέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε τα φοινίκια μας για 1 το πολύ 2 λεπτά μέχρι να πάρουν αυτό το πολύ ωραίο χρυσό χρώμα (προσοχή να μην τα κάψουμε). Τα βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ν αφήσουν το λάδι τους.
- Βράζουμε 10 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι μας. Σε ζεστό σιρόπι ρίχνουμε τα χλιαρά φοινίκια μας μέχρι να σιροπιαστούν πολύ καλά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό
Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε την μίση συνταγή, γιατί γίνονται πολλά τα φοινίκια μας , άλλα σας υπόσχομαι ότι τη δεύτερη φορά που θα τα φτιάξετε, θα την κάνετε ολόκληρη.