ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ,ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ,ΠΑΓΩΤΟ,ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!!
Υλικά
- 250 γραμμάρια κανταΐφι
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια λίγο σπασμένα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι,και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο,το ανακατεύουμε καλά.
Το τοποθετούμε σε φορμάκια ,πατώντας καλά το πατώ να γίνει φωλίτσα,βάζουμε και τα καρύδια μέσα στης φωλίτσες ρίχνουμε βούτυρο και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.
Σιρόπι
- 1 νεροπότηρο νερό
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 1 κουτάλια της σούπας γλυκόζη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού,και το χυμό μισό λεμονιού
Βράζουμε να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύες φωλιτσες καυτό σιρόπι
Βάζουμε.παγωτό,και γλυκό βύσσινο!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό