Τα απαισιόδοξα δημοσιεύματα συνεχίζονται, αυτή τη φορά γίνεται λόγος από αυστριακά ΜΜΕ για σύνδρομο Apallic. Δηλαδή πως ο Σουμάχερ ενδεχομένως βρίσκεται σε κατάσταση «φυτού».
Το λεγόμενο PVS (Persistent Vegative State) μπορεί να διαγνωστεί μετά από την τέταρτη εβδομάδα καταστολής (σ.σ. ο Σουμάχερ διανύει την τέταρτη – συγκεκριμένα την 26η ημέρα από το ατύχημα) ενώ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μόνιμη (Permanent Vegative State) αν δεν περάσουν 12 μήνες.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως το ποσοστό ασθενών που ξεπερνούν τέτοιους τραυματισμούς, παρότι έχουν μείνει σε κώμα ένα μήνα, ανέρχεται στο περίπου 50%. Αντίθετα, αν η περίοδος καταστολής φτάσει τον ένα χρόνο, είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ανάκαμψης.
Οπως και να έχει π επτάκις Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, παραμένει σε τεχνητή καταστολή, ενώ ιατροί και οικογένεια τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που γίνονται καθημερινά στον εγκέφαλο του Σουμάχερ.
Οι φήμες πολλές, αλλά ανεπιβεβαίωτες και πολλές φορές στα όρια του αμοραλισμού. Το σίγουρο είναι ότι καταξιωμένοι νευροχειρούργοι αναφέρουν πως, για να κρατούν τον Σουμάχερ οι ιατροί του τόσες ημέρες σε καταστολή, σημαίνει ότι η κατάσταση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν βελτιώνεται.
Ετσι, περιμένουν ένα σημάδι βελτίωσης, έστω και αντανακλαστικό (βλέφαρα, χέρια κλπ) ώστε να προχωρήσουν σε «ξύπνημα» του ασθενούς, σε διάγνωση της κατάστασής του και στην επόμενη φάση της θεραπείας. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί ιατροί, εφόσον ο Σουμάχερ ξυπνήσει καλά, δηλαδή έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και αντιδρά, η αποκατάστασή του μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως και δύο χρόνια.
Στο μεταξύ τα μηνύματα συμπαράστασης στον «Σούμι» και την οικογένειά του συνεχίζονται.
Πηγή: protothema
xespao
Tags: formula 1