Υλικά
- 1 φυτική συνταγή
- 500γρ (κρύα από το ψυγείο)
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 βανίλια
- 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
Για τη διακόσμηση
- 14 ξυλάκια
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο) ψιλοκομμένη
- 300 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
Εκτέλεση
Με μίξερ χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μίγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μίγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξή
Βάλτε το μείγμα στης φόρμες σιλικόνης παγωτού. Τοποθετήστε το ξυλάκι, ισιώστε με μια σπάτουλα την επιφάνεια στο παγωτό σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα ξυλάκια παγωτά στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε κατά τα 2/3 νερό και εφαρμόστε στο χείλος της κατσαρόλας ένα μεταλλικό μπολ. Ρίξτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 4΄μέχρι να λιώσει. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και βγάλτε το μπολ με την σοκολάτα και αφήστε για 7΄.
Μοντάρισμα για το παγωτό:
Βγάλτε τα παγωτά από την κατάψυξη και αφαιρέστε τα με προσοχή από της φόρμες. Βουτήξτε τα παγωτά στην λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίστε τα με το ψιλοκομμένο φουντούκι και τα τριμμένα μπισκότα σοκολάτας. Βάλτε τα στο ταψί και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάλτε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό