Ένας συνδυασμός που ξετρελαίνει
Υλικά (10 άτομα)
- 24 σαβαγιάρ
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο για την επιφάνεια
- 1 σφηνάκι μπράντι ή γλυκό κρασί μαρσάλα
- 1 φλιτζάνι δυνατός καφές για το σιρόπιασμα
Για την κρέμα:
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια μασκαρπόνε
- 60 ml ή 1/4 φλιτζανιού λικέρ καφέ
- 4 κρόκοι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (σαν σε μπεν μαρί) και τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και το κακάο και ενώνουμε με τους χτυπημένους κρόκους.
- Ανακατεύουμε τον καφέ με το μπράντι.
- Βρέχουμε τα σαβαγιάρ στιγμιαία στο μείγμα, απλώνουμε 12 σε ένα ορθογώνιο ταψί, τα σκεπάζουμε με τη μισή ποσότητα κρέμας και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.
- Βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες, ώστε να παγώσει.
Originally posted 2015-10-11 15:24:12.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό