Υλικά:
- 250 ml σπορέλαιο
- 500 ml χυμό πορτοκάλι
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 βανίλιες
Για το γλάσο:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 κουταλιά σπορέλαιο
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 30′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό