Υλικά
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 300 γρ. άλμη για πουλερικά
- πίτες για σουβλάκια
- τζατζίκι
- λαχανικά της αρεσκείας μας (ντομάτα κ.α.)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη.
- Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα.
- Αλλιώς μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα μπολ και να πιέσουμε με ένα πιάτο το κρέας να είναι κάτω από την επιφάνεια της άλμης.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο εκεί για μισή ώρα. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε το κρέας.
- Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί για να φύγουν όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
- Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
- Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό