Το πιο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό που έχετε δοκιμάσει! Με τραγανό «φύλλο» από φιστίκια Αιγίνης και μια υπέροχη βελούδινη κρέμα. Τρώγεται δροσερό και συνοδεύεται απίθανα με μια παγωμένη μαστίχα λικέρ!
Υλικά
Για την κρέμα
- 700 γρ. γάλα
- 3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό καϊμάκι & φρούτα
Για το φύλλο
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 σπόρους κακουλέ (καρδάμωμο)
- 1 βανίλια
- 700 γρ. φυστίκια αιγίνης ανάλατα χοντροκομμένα
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τα φιστίκια με το λιωμένο βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη μια βανίλια και το κακουλέ, χωρίζουμε το μίγμα στα δυο. Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψάκι (28Χ20 εκ.) στρώνουμε μεμβράνη βάζουμε μισό μίγμα το απλώνουμε και το σκεπάζουμε με τις άκρες της μεμβράνης ώστε να γίνει ένα πακετάκι ένα εκατοστού περίπου στις διαστάσεις του πυρέξ. Το ίδιο κάνουμε και με το υπόλοιπο μίγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα.
2. Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δουλεύουμε με αυγοδάρτη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα όπως αυτή του γαλακτομπούρεκου περίπου.
3. Στρώνουμε το ένα πακετάκι από το μίγμα με τα φιστίκια στο πυρέξ, βάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο πακετάκι από τα φιστίκια. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και φρούτα.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό