Υλικά
- 1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 βανίλιες
- 200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- 1 λεμόνι(το ξύσμα του και το χυμό του)
- 1 πορτοκαλί(το ξύσμα και το χυμό του)
- 4 αυγά ίδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς!
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, βανίλιες και την ζάχαρη!
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να πήξει!
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο!
Στην συνέχεια το λεμόνι και το πορτοκαλί (χυμούς, ξύσμα) και τέλος εν ενα τα αυγά!
Παίρνουμε ένα ταψάκια 30 cm το βουτυρώνουμε ρίχνουμε μπόλικο σιμιγδάλι,κανέλα,και βάζουμε πάνω την κρεμά!Πασπαλίζουμε από πάνω μπόλικη ζάχαρη, κανέλα και το ψήνουμε για 1 ώρα!
Όταν κρυώσουν διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό