Αυτό είναι το ευκολότερο κέικ στον κόσμο.
Εάν είστε αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική, αυτό είναι για σας.
Υλικά
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (περίπου 125ml)
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι ζάχαρης
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο)
3 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
Μικρή πρέζα αλάτι
Μία χούφτα βατόμουρα, ή κομματάκια σοκολάτας, μούρα, ή ότι άλλο σας αρέσει!
1 Μεγάλη φόρμα σιλικόνης
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C.
Σε ένα μπολ προσθέστε το γιαούρτι σας
Προσθέστε δύο φλιτζάνια αλεύρι, μία ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι.
Προσθέστε μισό φλιτζάνι λάδι, τη βανίλια και τα αυγά σας.
Ανακατέψτε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίξτε το μείγμα σας σε φόρμα σιλικόνης.
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικά μούρα. Τοποθετήστε τα στην επιφάνεια του κέικ και πατήστε τα ελαφρά (δεν πρέπει να βυθιστούν).
Ψήστε για 55 λεπτά — 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο σας.
Τοποθετήστε το σε ένα όμορφο πιάτο και χιονίστε το με ζάχαρη άχνη
Σερβίρετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.
Καλή Επιτυχια!!!
www.thelondoner.me
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό